Европейският съюз прие нова програма за макрофинансова помощ за Молдова в

...
Европейският съюз прие нова програма за макрофинансова помощ за Молдова в
Коментари Харесай

ЕС отпуска 150 млн. евро помощ на Молдова

Европейският съюз прие нова стратегия за макрофинансова помощ за Молдова в размер на 150 милиона евро, от които 30 милиона евро ще бъдат отпуснати под формата на безплатни средства и 120 милиона евро под формата на облекчени заеми. Това се споделя в изказване, оповестено от Европейската комисия. 

„ В отговор на настояването на Молдова Европейската комисия утвърди през днешния ден нова стратегия за макрофинансова помощ в размер до 150 милиона евро, от които 30 милиона евро ще бъдат отпуснати под формата на безплатни средства и 120 милиона евро под формата на среднoсрочни заеми, предоставени при облекчени условия “, се споделя в известието. 

Новата стратегия за макрофинансова помощ ще се извършва паралелно с сходна стратегия на МВФ, като изискване за отпущането на пари ще бъде реализирането на " основни промени за Молдова ", ориентирани към доближаване на локалните закони към нормите на Европейски Съюз. Програмата ще влезе в действие след утвърждението й от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз. 

От 2017 година насам Европейската комисия към този момент е отпуснала 160 милиона евро за макрофинансова помощ на Молдова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР